Artichouse

Kotimaassa suunnitellut ja valmistetut talopaketit

Suunnittelemme ja toimitamme sekä hirsitaloja että pilari-palkkitaloja

Artichouse

Artic-hirret

Hirrestä on moneksi - olipa tarkoituksena rakentaa perinteinen hirsitalo ristinurkilla, tai moderni rakennus jossa suuret lasipinnat ja puu yhdistyy kauniilla tavalla.

Olemme nähneet ja toteuttaneet lukemattomia hirsirakennuksia erilaisilla rakenneratkaisuilla 1980-luvulta lähtien, insinöörimme ja myyjämme tuntevat hirsirakennuksien mahdollisuudet erittäin hyvin. Hirsiprofiilejamme on kehitetty jatkuvasti, tällä hetkellä kehityksen kohteena ovat painumattomat profiilit, joita voimme toimittaa 2017 toukokuusta eteenpäin.

Hirsinen seinärakenne on massiivinen seinärakenne joka toimii varmasti. Kunhan alapohjarakenne on tehty oikein ja kosteussuojauksesta on huolehditty, hirsitalo voi kestää useamman sata vuotta. Hirsiseinät myös tasaavat sisäilman kosteutta erittäin tehokkaasti joka taas auttaa pitämään talon sisäilmaston miellyttävänä.

Hirsiprofiilit

 

Insulation strips in logs

Uusin parannus hirsiprofiileihimme on tehtaalla valmiiksi asennetut eristeet hirren pontteihin. Työmaalla säästyy paljon aikaa ja vaivaa kun eristeet on asennettu tehtaalla valmiiksi. Myös inhimillisen virheen mahdollisuus pienenee - eristeen asentaminen ponttiin oli aikaisemmin työläs ja pikkutarkka työvaihe. Nurkkaeristeet asennetaan työmaalla, mutta se on työvaiheena yksinkertainen ja nopea toimenpide joka on selitetty pystytysohjeessamme sekä työkuvissa tarkasti. 

 

 

 

 

Lamellihirret

Laminated logs 

Yllä on valikoima tyypillisimmistä lamellihirsistämme. Paksuudet 95 - 135mm ovat sopivia lähinnä mökkeihin, kotimaassa omakotirakentajan kannattaa miettiä minimissään 180mm hirttä, mieluiten kuitenkin 205mm tai paksumpaa hirsiprofiilia. Jos hirsiseiniin suunnitellaan ja rakennetaan ulkopuolelle lisäeristys pystykoolauksella, myös pienempiä hirsiprofiileja voidaan käyttää omakotirakentamiseen. 

Korkean nousun lamellihirret

 Laminated logs 135-275 high rise

Korkeamman nousun hirsiprofiilit ovat uusimmat hirsiprofiilimme, monien asiakkaiden mielestä korkea hirsi on näyttävämpi ja tekee seinästä yhtenäisemmän näköisen kuin matalammat hirret. 240-275mm lamellihirret ovat omakotirakentajien suosikkihirsiä Suomessa - hieman kalliimpia, mutta energiatehokkuudeltaan parempia kuin kapeammat lamellihirret.